Desert rulada cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 4 Noi 2020 | 5729 vizualizari

 

O rulada cu blat pufos de cacao si o crema de fructe, in acest caz de zmeura, pentru mine este desertul perfect, perfect pentru o zi oarecare, o aniversare sau chiar pentru sarbatori! Nu prea dulce, pentru ca nu sunt fana deserturi prea dulci, dar cu bucati de zmeura proaspata in interior ca sa o completeze perfect, nu puteti da gres cu ea! Daca va place, o puteti incerca si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 5 linguri faina
    • 2 linguri pudra de rascove (sau cacao)
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de zmeura:
    • 250 gr zmeura
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura amidon
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 140 gr iaurt grecesc
    • zmeura proaspata
    • 30 gr ciocolata neagra + 30 ml smantana pentru frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu zmeura:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana prind volum. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenusurile si vanilia, apoi uleiul. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, le incorporati treptat peste oua, cu o paleta de silicon, cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm. Turnati compozitia, o nivelati, introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, 15 minute. Dupa acest timp, il scoateti din cuptor, desprindeti blatul fierbinte de hartie, il rulati strans si il inveliti intr-un prosop umed de bucatarie sau in hartie de copt. Il lasati sa se raceasca.

Crema de zmeura: Intr-o cratita puneti zmeura cu zaharul, le trasferati pe foc. Amestecati continuu pana zaharul este complet dizolvat. Luati zmeura de pe foc, o pasati in blender. Puneti intr-o sita zmeura pasata, indepartati semintele. Rasturnati piurel obtinut intr-o cratita, il puneti pe foc. Dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste piure, amestecati continuu pana se ingroasa. Luati de pe foc, o acoperiti cu folie si dati la rece. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati iaurtul grecesc, mixati pana crema devine spumoasa. La final incorporati jeleul de zmeura rece. Opriti 2-3 linguri de crema. Desfaceti blatul, puneti crema si o nivelati. Pe o marine asezati zmeura una langa alta, apoi rulati cat mai strans. Inveliti in folie rulada si o dati la rece 2-3 ore. Ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca, le topiti pe baie de aburi. Scoateti rulada de la rece, o glazurati cu ciocolata topita. Puneti crema oprita intr-un pos, faceti cateva moate. O decorati cu zmeura si frunze de menta. Este gata pentru a fi servita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom