Eu am o problema cu descarcatul pozelor! Fac poze la preparatele mele, de cele mai multe ori seara si de-aia ies si foarte urate si de descarcat astept cand se indura Alex sa mi le descarce, ca la calculatorul meu nu se poate asa ceva ca e vechi si nu mai suporta alte programe in afara de cele pe care le are deja.Deci vorba lui Medi: desertul meu este expirat. E de duminica.
Am ales din mixul de fructe stafidele, le-am spalat si le-am pus la inmuiat intr-o cescuta cu esenta de rom. Ideal era cu ceva coniac, dar n-am avut. Migdalele, caju, arahidele, alunele de padure si fisticul le-am taiat cu un cutit bine ascutit. Nu pe toate , cateva le-am pus in rasnita pentru nuci, impreuna si cu cateva nuci si le-am rasnit.
Am pregatit o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe plic cu 400ml de lapte si 4 linguri rase de zahar, pentru ca am mai pus in ea si o esenta de vanilie si am lasat-o in asteptare sa se raceasca un pic.
Ciocolata cu untul si cu 4 linguri de zahar am pus-o la topit si am amestecat mereu in craticioara, pana s-a topit ciocolata. Am preparat si a doua budinca cu doar 350 ml lapte si 4 linguri rase de zahar iar cand a inceput sa se intareasca am adaugat in ea si ciocolata topita si esenta de rom de la stafide, amestecand bine pana s-a omogenizat. Am lasat-o si pe ea sa se raceasca un pic.
Am pregatit paharele. Pe fundul fiecarui pahar am pus fructele rasnite. Am impartir budinca de vanilie in cele 4 pahare, am pus un strat de fructe taiate si cateva stafide in fiecare pahar. Apoi am impartit budinca cu ciocolata in fiecare pahar si am pus deasupra restul de fructe taiate, cateva stafide si cativa carlionti de ciocolata.
Am bagat paharele pentru o ora la frigider.
Este delicioasa!
1
Daca as fi dozat mai bine cantitatile de budinca din pahare, ar mai fi iesit un pahar de desert. Asa au fost cu varf!