Aceste prajiturele se pot consuma atat la micul dejun dar si atunci cand ai pofta de ceva dulce cu fructe. M-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache.
Pentru inceput, trebuie sa punem fructele intr-o strecuratoare si sa le lasam sa se scurga bine. Le stergem usor si cu hartie absorbanta.
Intr-un bol, punem faina, praful de copt si amidonul. Le amestecam cu o lingura. Intr-un alt vas, punem ouale cu praful de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam iaurtul, uleiul si zaharul pudra. Amestecam cu telul pana la omogenizare. Punem amestecul de faina peste amestecul de oua si omogenizam usor. Pudram fructele scurse cu o lingura de faina, iar apoi le adaugam peste amestecul obtinut. Le incorporam, amestecand usor cu o lingura. Folosim o tava de copt cu forme bundt. Daca nu aveti aceste forme, puteti sa folositi si o tava pentru briose sau o tava mica pentru chec.
Tapetam tava cu ulei /unt si faina. Umplem formele pe trei sferturi cu compozitie. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25 de minute sau pana cand prajiturelele sunt frumos rumenite si coapte. Le verificam cu o scobitoare. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, iar dupa 5 minute, le scoatem din forme. Ungem prajiturile cu gem de caise, iar deasupra punem fructe tropicale taiate cubulete mici.