Desi nu am prea fost in apele mele teritoriale, dar cum am primit cel mai frumos ''cadou'' de 8 martie, adica sanatatea mamei mele, am zis sa fac totusi ceva care sa marcheze aceasta frumoasa zi de iarna-primavara. La multi ani , femei mici si mari cu suflet divin !
Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator.
Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera.
Mousse de ciocolata alba ; Mai intai am pus la hidratat gelatina in lapte rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile o lingura de zahar si 80 ml lapte . Am pus castronul pe baie de abur si am omogenizat bine, cand a inceput sa se incalzeasca am adaugat ciocolata si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida, am adaugat si gelatina hidratata, am tras castronul de pe baia de abur si am omogenizat.Am lasat cca 10 min sa se mai raceasca amestecul apoi am incorporat frisca si am omogenizat. Am folosit niste forme de silicon in care am pus prima data jumatate de compozitie, am asezat in fiecare alveola un banut de jeleu, apoi am acoperit cu restul de compozitie. Am folosit 2 tipuri de forma ca nu mi-a incaput toata compozitia,am folosit dulceata de zmeura in alveolele in care nu mi-a ajuns jeleu de piersici. Am presarat biscuite frantuzesc sfaramat-Paillete Feuilletine. Am bagat formele la congelator pentru cel putin 7 ore.