Desert prajitura ''vis de seara''

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Sep 2015 | 20758 vizualizari

 

Habar n-am de ce am numit-o asa, dar nici nu conteaza, parol ca-i delicioasa! Deci....astept musafiri!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 80 g rama maestro
  • 90 g napolitane Joe-negresa brownie
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • Crema 1:
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 200 g finetti
  • Crema 2:
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 4 foi gelatina
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura ''vis de seara'':

Foi: Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le adaugam in galbenusuri, omogenizam, apoi adaugam faina si praful de copt. La final incorporam albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 37x26 cm, turnam compozitia in tava si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam foaia sa se raceasca. La fel procedam si cu urmatoarele doua foi.

Crema 1: Untul la temperatura camerei il omogenizam cu crema finetti si dam la rece pana urmeaza sa asamblam prajitura.

Crema 2: Punem la hidratat in apa rece foile de gelatina. Ouale le mixam cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa. Apoi stoarcem foile de gelatina de surplusul de apa si le adaugam peste spuma de oua calda. Frisca lichida o batem pana obtinem o frisca tare. Mascarponele il amestecam cu gemul de caise, apoi adaugam spuma de oua si la final frisca, omogenizand bine.

Glazura: Maruntim ciocolata, adaugam frisca lichida si apoi o punem pe foc pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu dea in fiert.

Asamblare: Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara, asezam prima foaie, intindem crema 1, apoi foaia a doua, urmeaza crema 2, apoi ultima foaie peste care intindem glazura cat este calda.Lasam prajitura la rece cateva ore bune sau pana a doua zi.

A doua zi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

 Se vor coace trei foi, ingredientele de mai sus sunt pentru o foaie, deci inmultiti cu 3.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ''vis de seara''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caraiman