Desert prajitura rasturnata cu visine

de oanapl in Prajituri, 29 Mai 2017 | 8268 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pentru visine
  • 150 g zahar pentru pandispan
  • 200 g faina
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 pachetel de zahar bourbon
  • esenta de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu visine:

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm.
Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C.
Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt.
Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu untul topit formeaza un sirop. Lasi putin sa se racoreasca visinele.
Intre timp, pregatesti compozitia pentru blat. Separi ouale. Albusurile le bati bine de tot cu putina sare, 2-3 stopi de zeama de lamaie, 150 g de zahar si un pachetel de zahar bourbon.
Amesteci galbenusurile. Adaugi pe rand, cele 4 linguri de ulei de masline si esenta (sau coaja) de lamaie. 
Adaugi galbenusurile peste albusuri si amesteci cu miscari usoare, de sus in jos.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugi faina cernuta si praful de copt. Nu amestecati excesiv.
Compozitia obtinuta o torni in tava peste fructe si peste sirop. Nivelezi cu ajutorul unei spatule.
Dai tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Daca iese curata, prajitura este gata.
O lasi 2-3 minute, apoi o rastorni rapid. Pui un platou sau alta tava peste tava de copt si cu o miscare scurta si rapida, rastorni prajitura.
O tai dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa (de post)