Desert prajitura rasturnata cu visine

de oanapl in Prajituri, 29 Mai 2017 | 7787 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pentru visine
  • 150 g zahar pentru pandispan
  • 200 g faina
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 pachetel de zahar bourbon
  • esenta de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu visine:

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm.
Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C.
Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt.
Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu untul topit formeaza un sirop. Lasi putin sa se racoreasca visinele.
Intre timp, pregatesti compozitia pentru blat. Separi ouale. Albusurile le bati bine de tot cu putina sare, 2-3 stopi de zeama de lamaie, 150 g de zahar si un pachetel de zahar bourbon.
Amesteci galbenusurile. Adaugi pe rand, cele 4 linguri de ulei de masline si esenta (sau coaja) de lamaie. 
Adaugi galbenusurile peste albusuri si amesteci cu miscari usoare, de sus in jos.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugi faina cernuta si praful de copt. Nu amestecati excesiv.
Compozitia obtinuta o torni in tava peste fructe si peste sirop. Nivelezi cu ajutorul unei spatule.
Dai tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Daca iese curata, prajitura este gata.
O lasi 2-3 minute, apoi o rastorni rapid. Pui un platou sau alta tava peste tava de copt si cu o miscare scurta si rapida, rastorni prajitura.
O tai dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema si glazura de ciocolata