Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul.
Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit.
Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale intregi (cu telul), adaugand pe rand iaurtul si untul cubulete. Separat, se amesteca faina cu cacao, praf de copt, scortisoara si se pun peste amestecul de oua.
Se taie bananele in jumatati (pe lungime) si se asaza peste caramel. Se pune aluatul cu lingura din loc in loc, apoi intindeti.
Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 45-50 minute (eu am tinut 55 minute). Verificati cu scobitoarea dupa 45 minute. Se lasa la racit cam 1 ora (in acest timp trebuie sa se intareasca caramelul), se pune o farfurie deasupra si se intoarce repede. Ridicam hartia de copt si se mai lasa 20 minute pentru a absorbi tot caramelul.