Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva

de miremirc in Prajituri, 25 Apr 2011 | 153848 vizualizari

 

Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva
Această prăjitură nu este doar o simplă delicatesă, ci o experiență culinară care combină arome unice și texturi surprinzătoare, menite să încânte papilele gustative. Numele său sugerează o explozie de gusturi neașteptate, care se dezvăluie treptat, la fel cum o furtună surprinde și transformă un peisaj deșertic. În această prăjitură, ingredientele alese cu grijă se îmbină armonios, creând un desert deosebit, care aduce un strop de magie și mister în orice ocazie. Fie că este servită la o masă festivă sau într-o după-amiază liniștită, prăjitura "Furtună în Deșert" promite să fie centrul atenției, oferind o experiență de neuitat tuturor celor care o gustă.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva
  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa clocotita
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Blat 2 :
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 250 g nuca prajita si taiata
  • Crema 1 :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • Crema 2 :
  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Glazura :
  • 100 ciocolata cu lapte milka
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva:

Cum se prepara Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva

Blat 1: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25x39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

Blat 2: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25x39 cm).

Crema 1: Mixam galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana obtinem o crema, pe care o lasam sa se raceasca. Intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.

Crema 2: Fierbem o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca.
Amestecam apoi cele doua creme.

Glazura: Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si laptele si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam putin sa se raceasca si turnam deasupra peste prajitura.

Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 crema- blat 2- 1/2 crema- 1/2 blat 1- glazura.

Lasam prajitura la frigider cateva ore, apoi o portionam. Servim alaturi ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si savarine cu frisca

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Panacris 1

21.02.2018, 19:51

Pffff, cum de am ratata minunăția asta de furtună în desert sau deșert??? Diacriticele astea, bată-le vina

AndaDarko 1

21.02.2019, 18:47

astazi am incercat-o si eu...hmmm o bunatate

ManuelaPetrescu63 1

14.12.2020, 22:29

Marimea tavii, va rog !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca