Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva
Această prăjitură nu este doar o simplă delicatesă, ci o experiență culinară care combină arome unice și texturi surprinzătoare, menite să încânte papilele gustative. Numele său sugerează o explozie de gusturi neașteptate, care se dezvăluie treptat, la fel cum o furtună surprinde și transformă un peisaj deșertic. În această prăjitură, ingredientele alese cu grijă se îmbină armonios, creând un desert deosebit, care aduce un strop de magie și mister în orice ocazie. Fie că este servită la o masă festivă sau într-o după-amiază liniștită, prăjitura "Furtună în Deșert" promite să fie centrul atenției, oferind o experiență de neuitat tuturor celor care o gustă.
Cum se prepara Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva
Blat 1: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25x39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.
Blat 2: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25x39 cm).
Crema 1: Mixam galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana obtinem o crema, pe care o lasam sa se raceasca. Intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.
Crema 2: Fierbem o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca.
Amestecam apoi cele doua creme.
Glazura: Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si laptele si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam putin sa se raceasca si turnam deasupra peste prajitura.
Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 crema- blat 2- 1/2 crema- 1/2 blat 1- glazura.
Lasam prajitura la frigider cateva ore, apoi o portionam. Servim alaturi ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si savarine cu frisca