Este posibil sa aveti aceasta reteta sub alt nume. La mine in familie asa o cheama! Si cand sotul meu o...cheama, eu execut!!
Blat:
Umplutura:
Bezea:
Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule speciale de cofetar, vezi poza.
Gemul se freaca cu zeama de portocala (merge si lamaie) si se unge pe baza din tava.
Se bat albusurile cu zahar pana devin lucioase si apoi, cu grija, se incorporeaza nuca macinata. Se toarna peste gem, se niveleaza si se da tava la cuptor la foc moderat initial si apoi mai mic, cam 35-40 minute, pana trece proba scobitorii. Se scoate tava cand s-a aurit frumos bezeaua deasupra.
Se lasa apoi la racit si se portioneaza.