O prajitura simpla dar foarte gustoasa si apreciata de cei care au gustat-o.
Prajitura am pregatit-o si la Revelionul Bucatarasilor din februarie.
Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier.
Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt.
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si se lasa la foc mic pana se topeste margarina.
Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao cernuta, nessul, nucile, 500 g biscuiti rupti in bucatele si esenta de rom.
Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine omogena. Se lasa la racit.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 25/35 cm cu hartie de copt, se pune jumatate din cele 300 g de biscuiti macinati, apoi se rastoarna compozitia dupa ce s-a racit la temperatura camerei.
Se uniformizeaza si se preseaza bine compozitia cu mana sau cu fundul unui pahar.
Deasupra se presara cealalta jumatate de biscuiti macinati si putina nuca macinata.
Se lasa la frigider pana a doua zi.
Se taie bucatele dupa preferinte.
Pofta buna!
1
Daca nu o pregatiti de post, puteti folosi unt
2
Din pacate pozele de final nu sunt foarte clare, sunt facute noaptea tarziu, telefonul mi-a facut ceva figuri si era a patra prajitura pregatita pentru ziua unei colege