O prajitura pufoasa,cremoasa si foarte gustoasa! Abia am prins 2 bucatele sa le fac poza :D
Blat:
Crema de vanilie:
Spuma de ness si caramel:
Blat: mixam albusurile bine cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingurita de zahar, galbenusurile, apa rece, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute.
Tapetam o tava 35/25 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor pentru 25 de min (faceti testul scobitorii).
Crema de vanilie: punem laptele la fiert, frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si laptele fierbinte in fir subtire. Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Mixam untul spuma cu zaharul vanilat si adaugam treptat din crema racita.
Punem crema de vanilie peste blat si dam la rece pana facem spuma de ness.
Spuma de ness: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat 4 linguri de zahar, nessul si mixam pana se topeste zaharul.(cel putin 10 min).
Intre timp punem la caramelizat restul de 4 linguri de zahar si turnam cu mare atentie peste spuma amestecand continuu cu mixerul.
Scoatem prajitura de la rece si punem spuma de ness peste ea.Decoram cu ciocolata rasa si dam din nou la rece.
1
Prajitura este mult mai buna a doua zi.