Desert prajitura cu prune

de dantes in Prajituri, 17 Oct 2020 | 2759 vizualizari

 

O prajitura simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • prune 500 g
  • faina 250 g
  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • ulei 50 ml
  • esenta de vanilie 5 ml
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii.

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.

Se incorporeaza galbenusurile in bezea si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca cu miscari lente de jos in sus.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se toarna amestecul in tava, se niveleaza cu o spatula si se pun deasupra prunele apasand usor.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine