Delicioasa si rapida, asa cum imi place mie!
Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.
Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem pentru 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.
Pentru crema punem 4 linguri de zahar intr-un ibric si il caramelizam. Adaugam 3-4 linguri din Crema Patisserie si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul.
Mixam restul de Creme Patisserie si adaugam caramelul de-abia dupa ce se raceste. Mai mixam 20-30 de secunde sa incorporam bine, iar apoi adaugam nuca de cocos.
Laptele in incalzim si adaugam esenta de rom in el. Insiropam blatul cu lapte, apoi il ungem cu gemul de caise.
Adaugam crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Dam prajitura la rece pentru o ora, apoi o putem portiona. Este delicioasa. Sa aveti pofta!
1
Tava folosita a fost una de yenna mica de 22/27 cm, daca aveti tava mare, dublati cantitatile!