Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

de madi_marin in Prajituri, 15 Aug 2010 | 130304 vizualizari

 

By Laura Sava......cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 250 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri praf de crema de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida

Ornare:

  • 50 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema:

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se lasa la racit.

Crema: se pun intr-un vas laptele, frisca lichida, ambele reci, si praful de crema. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta.

Stratul de ciocolata: se pun la foc mic ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. se lasa putin la racit.

Montare: blat, ciocolata, crema, ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Blatul poate fi usor insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

Lorelei_M 1

05.04.2015, 02:31

Ati putea sa imi spuneti cu ce ar merge insiropat blatul ?

hanna 1

28.07.2015, 17:09

Am ales si eu prajitura aceasta pt ca e fara faina, ca atunci cand se cere faina la blat ... dar in loc de crema am pus budinca de vanilie 2 pachete.... off acei musafiri neasteptati
puteti omite linguri mari de zahar, folositi doar atat cat sa intareasca spuma de albusuri, pt ca cocosul ii da gust si consistenta indeajuns, iar blatul tineti la cuptor mic/mediu, ca altfel se arde cocosul si ramane cu un gust acru ...

Aurelia 07_07 1

25.05.2017, 18:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crostoli