Desert prajitura cu mere si bezea

de oanapl in Prajituri, 26 Mai 2017 | 4608 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta delicioasa, am folosit ca sursa de inspiratie o reteta de la Rocsi pe care o pup si o felicit pentru bunatatile cu care ne incanta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura: 

Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final, adaugi scortisoara. Le lasi sa se racoreasca putin.

Blatul: 
Galbenusurile le mixezi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporezi treptat uleiul, apoi laptele. Adaugi praful de copt, esenta de lamaie si faina cernuta. Mixezi totul la viteza medie.
Tapetezi o tava (dimensiunea 25-35cm) cu hartie de copt si torni compozitia in ea. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru circa 15 minute.

Bezeaua:
Albusurile le bati spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute, scoti blatul din cuptor, pui merele din loc in loc cu lingura si le nivelezi. Adaugi bezeaua, o intinzi uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita faci cateva dungulite.
Introduci iar prajitura in cuptor, pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.
O scoti cand este gata, o lasi sa se raceasca si o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si iaurt