Aceasta este o prăjitură rapidă, delicioasă și foarte ușor de pregătit.
Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și adaugi câte puțin lapte, până când îl vei încorpora pe tot. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi la prima treaptă, până când se încorporează bine.
Cureți merele de coajă, le tai în 4 și scoți cotorul apoi le tai cubulețe. Pui peste mere 3 linguri de făină și amesteci bine, pentru a putea distribui ulterior, cât mai bine merele în aluat. Le pui peste aluat și amesteci bine.
Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și cu unt pe margini și nivelezi prăjitura.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.
Se lasă să se răcorească și se servește.