Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

de katty in Prajituri, 13 Apr 2018 | 3292 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 5 albusuri
    • 3 oua intregi
    • 8 linguri zahar
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 borcan mic gem de caise
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana 30% grasime
    • 1 plic gelatina
    • 2 linguri zahar pudra
    • 450 gr fructe (visine, coacaze, merisoare) congelate
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 100 gr zahar
    • 100 ml apa
    • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe:

Pregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, turnam blatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate si il ungem cu gem de caise. Pentru crema punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert. Fierbem 5 minute, pana siropul se mai leaga, apoi stingem focul si adaugam fructele. Acoperim cu un  capac si lasam 5 minute. Scurgem fructele si le lasam sa se raceasca.

Hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece si o amestecam cu zeama de la fructe, apoi o lasam sa se raceasca, fara sa se lege. Mixam frisca lichida pana incepe sa se intareasca, apoi adaugam smantana si zaharul pudra. Amestecam cu mascarponele si siropul de fructe racit. Punem si fructele si amestecam usor. Intindem crema peste blat si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Inainte de a portiona presaram deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

14.04.2018, 22:32

Arata intr-un mare fel si cred ca a fost foarte gustoasa

kytz 1

16.04.2018, 06:51

Ce bine arată!

miki_a 1

22.04.2018, 07:25

Ce bunătate de prăjitură.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt