reteta romaneasca
Această rețetă delicioasă am pregătit-o cu ceva timp în urmă, după o rețetă de pe blogul Laurei N., pe care o pup și îi mulțumesc pentru rețetă. :-*
Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie.
Adaugi făina și amesteci, apoi începi să frămânți un aluat pe care îl dai o jumătate de oră la frigider.
Îl scoți, îl tai în 4 și întinzi 4 foi pe care le coci cca 7-8 minute pe dosul tăvii. Lași foile la răcit.
Pui la fiert laptele. Când s-a înfierbântat, adaugi grișul și amesteci continuu să nu se formeze cocoloașe. După ce s-a umflat, adaugi zahărul și mai amesteci puțin. Dai deoparte și adaugi untul si coaja de portocală rasă; amesteci până la omogenizare și dai crema la rece.
În tava pe care coci foile asezi o hârtie de copt și asezi prima foaie, jumătate din crema de griș, a doua foaie, gemul de caise, altă foaie și restul cremei, apoi așezi ultima foaie. Asezi o altă hârtie de copt deasupra și pui un fund de lemn ca să stea strânsă prăjitura. O dai la rece până a doua zi. O porționezi și o servești.