Această prăjitură grozav de bună am descoperit-o cu câțiva ani în urmă pe blogul Laurei Adamache. De atunci o pregătesc de fiecare dată când apare dovleacul. Neapărat trebuie să o încercați și voi! Vă veți îndrăgosti iremediabil de dovleac! ;)
Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.
Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja.
Pui pulpa dovleacului intr-o sita, unde o lasi sa se scurga bine.
Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.
Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.
Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.
Adaugi si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia apoi il adaugi peste crema de unt.
Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.
Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.
Tapetezi forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.
Coci prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20-25 de minute. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca 5 minute.
O lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai in patratele/dreptunghiuri.