Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe

de cristina1985 in Prajituri, 13 Mai 2018 | 2463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 530 g faina
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 150 g smantana
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat (stins in otet)
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • Crema:
  • 5 plicuri zahar vanilinat
  • baton vanilie
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 8 lg amidon
  • 1 l lapte
  • 300 g unt
  • Ornat:
  • 600-700 g capsuni
  • 4 kiwi mari
  • 1/2 plic gelatina fina
Portii: 64
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema.

Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se pune in 900 ml lapte, la fiert. Se amesteca ouale, zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, semintele de vanilie si restul de lapte (100 ml). Cand da in clocot, se adauga amestecul de oua, treptat amestecand continuu. Se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa. Se lasa la racit 30-50 minute, dupa care se pune vasul cu crema intr-un alt vas, mai mare umplut cu apa rece (pentru a se raci mai repede).

Aluatul se pune intr-o tava de 37x30 cm tapetata cu hartie de copt, la cuptor timp de 25-30 minute- la 180 grade Celsius sau pana este gata.

Untul la temperatura camerei se taie in cubulete si se amesteca cu 2-3 lg crema. Se adauga treptat untul, pana se foloseste tot. La sfarsit se adauga restul de crema (treptat).

Se intinde crema peste blat, se pun fructele si se prepara gelatina. Se amesteca 50 ml apa rece cu 1/2 plic gelatina, timp de 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi, pana se topeste. Se intinde gelatina putin racita peste fructe, cu o pensula si se da prajitura la frigider. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati