Inspirata de la Miha. Delicioasa.
Mai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Frecam galbenusurile cu uleiul, adaugam cele 3 linguri de sirop de caramel si esenta de rom.
Peste albusuri, adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 25-35 de minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate.
Pentru crema de ciocolata, topim 100 g ciocolata neagra cu 20 g lapte. Mixam untul moale, adaugam crema de ciocolata Fineti si ciocolata topita racita.
Facem un sirop din apa, zahar si rom si insiropam blaturile. Asezam primul blat, crema de ciocolata si al doilea blat.
Portionam prajitura in bucati mai mici sau mai mari, dupa preferinta, si, pe fiecare bucata, punem cate 1-2 linguri de ciocolata neagra topita cu 50 g unt si 50 ml frisca lichida.
Amestecam crema de branza cu cele 100 ml frisca lichida batuta si 2 linguri zahar pudra si ornam fiecare bucata cu aceasta crema.