Desert prajitura cu crema de ciocolata

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 25 Mai 2017 | 4366 vizualizari

 

 
 Inspirata de la Miha. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop zahar ars
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta rom
  • 200 g unt
  • 200 g Fineti
  • 100 g ciocolata neagra
  • 20 g lapte
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata:

Mai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca.

Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Frecam galbenusurile cu uleiul, adaugam cele 3 linguri de sirop de caramel si esenta de rom.

Peste albusuri, adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 25-35 de minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate.

Pentru crema de ciocolata, topim 100 g ciocolata neagra cu 20 g lapte. Mixam untul moale, adaugam crema de ciocolata Fineti si ciocolata topita racita.

Facem un sirop din apa, zahar si rom si insiropam blaturile. Asezam primul blat, crema de ciocolata si al doilea blat.

Portionam prajitura in bucati mai mici sau mai mari, dupa preferinta, si, pe fiecare bucata, punem cate 1-2 linguri de ciocolata neagra topita cu 50 g unt si 50 ml frisca lichida.

Amestecam crema de branza cu cele 100 ml frisca lichida batuta si 2 linguri zahar pudra si ornam fiecare bucata cu aceasta crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate