Desert prajitura aromata cu morcovi

de Gherca Daniela in Prajituri, 11 Iul 2017 | 3015 vizualizari

 

O minunatie de prajitura... aromata, parfumata si super gustoasa! :x

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 zahar brun
  • 200 ml ulei ( sau ulei de cocos pentru un plus de savoare)
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 250 g piure de ananas
  • 100 g nuci macinate sau taiate grosier
  • 200 g morcov ras
  • optional: stafide, merisoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura aromata cu morcovi:

 Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.
       Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si cuisoarele macinate si le adaugam peste compozitia de oua, omogenizam din nou pana incorporam bine toate ingredientele.
       Adaugam si morcovii rasi, piureul de ananas (am blendat 250 g de ananas din conserva), nucile macinate (aici mai puteti adauga si stafide, merisoare, fructe uscate, pe care eu le-am omis) si amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
     Turnam aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit o tava de aragaz, dar daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, folositi o tava de 20/30cm. Coacem prajitura cca.1 ora sau facem testul cu scobitoarea.
    Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra in cazul meu, sau o puteti inveli intr-o delicioasa crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa