Desert poale in brau

de katty in Dulciuri, 4 Mar 2018 | 3137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 550 gr faina+ pentru presarat pe blat
    • 2 oua
    • 100 gr zahar
    • 100 ml ulei
    • 1 lingurita rasa sare
    • coaja rasa de portocala
    • 1 plic zahar vanilat
    • 25 gr drojdie proaspata
    • 250 ml lapte caldut
    Umplutura:
    • 350 gr branza proaspata
    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • coaja rasa de portocala
    • 75 gr stafide
    • 2 linguri gris
    • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
    • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale in brau:

Cernem faina intr-un castron. Facem in mijloc o adancitura in care punem zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si ouale. In margine punem sarea. Intr-o cescuta punem drojdia impreuna cu o lingurita din zahar si adaugam putin lapte caldut, amestecam si turnam in mijloc. Incepem sa framantam aluatul, adaugand cate putin lapte caldut. Spre sfarsit adaugam uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maine. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri faina. Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la crescut.

Intr-un castron amestecam ingredientele pentru umplutura si le lasam deoparte.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, rupem bucati din el, pe care le intindem cu sucitorul pe un blat de lemn infainat. Taiem aluatul in forma de patrate, pe care asezam cate o lingura de umplutura. Apucam intre degete cate doua colturi opuse si le aducem spre mijloc. Asezam poalele in brau intr-o tava, pe hartie de copt. Le lasam sa creasca jumatate de ora, le ungem cu galbenus si le bagam la cuptorul preincalzit. Le scoatem, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale in brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Dobos