Tarte si placinte rumenite si iscusite!
Pentru servire:
Intr-un castron amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de faina si putina apa calduta. O lasam deoparte la loc cald si separat mixam un ou cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul, laptele caldut, coaja de lamaie, punem si drojdia activata si o parte din cantitatea de faina, aluatul sa fie ca o smantana mai groasa putin.
Dupa ce am amestecat toate ingredientele, impartim aluatul in doua parti egale.
O parte din compozitie o amestecam cu cacao, apoi mai presaram faina si framantam pana devine un aluat elastic si nu se lipeste de maini. Cealalta parte din compozitie o framantam la fel pana aluatul este elastic si nu se lipeste. Lasam la crescut pentru 2 ore la loc cald.
Dupa ce aluatul a crescut, impartim fiecare parte in 12 bucati de circa 40-45 g. Fiecare bucatica o intind, pun in mijloc un cub de ciocolata, aduc marginile spre interior si o pun in tava cu marginile in jos. Eu am pus in aluatul cu cacao, cioco alba si in aluatul alb, ciocolata neagra si le-am asezat in tava combinat.
Le mai las la crescut 30 de minute si le bag in cuptorul preincalzit, pentru 30 - 35 de minute.
Sa aveti spor la facut!