Retete de post economice
Pregatim maiaua. Intr-un vas, adaugam drojdia, zaharul, o lingura de faina, apa calduta si amestecam bine, acoperim si lasam la dospit 10 min.
In alt vas, cernem faina, adaugam coaja de lamaie, sarea, zaharul si amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam maiaua, margarina la temperatura camerei si incepem sa framantam aluatul pana rezulta o coca omogena (daca este nevoie, adaugam apa calduta), la final framantam cu ulei, pana rezulta un aluat omogen.
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intinem aluatul pe masa unsa cu ulei, taiem patrate in care vom adauga in mijloc halva (pe care o vom sfaramam cu furculita sau o dam prin razatoare).
Eu am facut in forma de trandafir, dar voi puteti face cum doriti placintele.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu un prosop si lasam la dospit 15 minute.
Le ungem cu apa si zahar si dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos, daca dorim putem presera mac.
Cand inca sunt calde, le pudram cu zahar pudra.