Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa castige si-un premiu....."TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".
Aluatul :
Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final, incorporam faina, amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios, dar destul de moale, un aluat pe care putem sa-l intindem cu usurinta. Il lasam sa se odihneasca cat timp facem umplutura.
Umplutura:
Curatam de coaja fructele, apoi le taiem cubulete mici, le asezam in tigaia wok, presaram zaharul si le lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata de fructe, zaharul incepe sa se caramelizeze usor, la final, adaugam si scortisoara.
Asamblare:
Pentru ca-mi place sa ma joc, m-am jucat...am impartit aluatul in doua parti, una mai mare pe care am intins-o intr-o forma de ceramica cu diametrul de 28 cm, am asezat si pe peretii formei, am intepat cu furculita din loc in loc, am asezat umplutura si am nivelat-o, apoi m-am jucat cu restul de aluat decupand diverse forme pe care le-am asezat pe suprafata placintei.
Am bagat forma in cuptorul preincalzit, cca. 30 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Cu 5 min inainte sa scot placinta, am uns suprafata cu ou. Am scos forma din cuptor si n-am avut rabdare decat cat am fotografiat-o, apoi mi-am taiat o felie, sa nu mor de pofta.....Se poate pudra cu zahar amestecat cu scortisoara.