Desert placinta cu mere si scortisoara

de Rahela Velicu in Prajituri, 25 Noi 2017 | 6326 vizualizari

 

"TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri de sare
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 5-6 mere
  • 1 cana de zahar pentru caramelizat merele
  • 1 lingura de scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si scortisoara:

Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina. 

Lasam aluatul deoparte si pregatim merele pentru umplutura.

Curatam merele de coaja ( puteti sa le lasati si cu coaja), le dam pe razatoarea mare, adaugam 1 cana de zahar si punem intr-o tigaie la foc mediu. Lasam pana cand se evapora zeama lasata de la mere, aprox. (15-20 de min), adaugam scortisoara si lasam deoparte.

Impartim aluatul pentru placinta in 5-6 parti. Intindem fiecare foaie, dar pentru a se intinde cat mai bine presaram din abundenta faina atat pe blat, cat si deasupra foii. Intindem mere pe toata suprafata foii intinse si rulam.

Eu am intins foile pe hartie de copt pentru a le rula mai usor.

Punem rulourile rezultate in tava tapetata cu hartie de copt, le mai adaugam si deasupra din loc in loc cate un strop de untura si le dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute. Presaram zahar pudra peste placinta calda si lasam la racit. Portionam dupa ce s-a racit complet.

 

TIPS-URI

1

Untul de la aluat poate fi inlocuit cu untura pentru ca foile sa iasa mai fragede.

2

Umplutura folositi ce vreti voi: mere, dovleac, branza...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (23)

dantes 1

28.11.2017, 16:38

Buna!

Rahela Velicu 1

29.11.2017, 14:42

alinusi 1

01.12.2017, 08:58

foare buna am facuto si eu acum o saptamana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar