Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, taiat cubulete.
Framantam un aluat omogen si elastic, adaugand treptat smantana la temperatura camerei.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min.
Melele le spalam, le curatam, le taiem in jumatate si scoatem miezul cu samburi.
Stropim merele cu zeama de lamaie si in fiecare jumatate adaugam cate o felie de mandarina.
Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata.
Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam cu furculita adaugam merele si presaram scortisoara.
Adaugam a 2 foaie de aluat deasupra si usor cu mainele apasam intre ele.
Ungem cu oul batut cu laptele si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.