Portokalopita sau placinta cu iaurt si sirop de portocale
Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si coaja de portocala rasa.
Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Caramelizam cele 6 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocala. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine.
Portionam si pudram cu zahar pudra.
1
In loc de coaja si zeama de la o portocala se pot folosi coaja si zeama de la o lamaie pentru un gust acrisor. Noua ne place mai mult cu portocala.