Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la fiert la foc mediu ptr cca. 15 minute până ce clocotește.
Perele și merele se curăță de coajă, dar se lasă intacte codițele și casa semințelor.
În cazul vasului Zepter, se lasă la fiert acoperit, până ce indicatorul termocontrolului, ajunge la limita zonei verzi, apoi se oprește focul, se pun perele și merele, curățate, se pune capacul și se lasă la gătit, fărăr foc, până ce indicatorul de pe termocontrol, revine în zona de siguranță, maro.
Într-un vas normal, se adaugă fructele curățate, și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 35 de minute, până ce se gătesc spre mediu, nici moale, nici tare! :D
Se scot fructele din vinul aromatizat, și se lasă la răcorit.
Vinul se lasă la fiert la foc mic până ce se reduce consistent. Apoi se strecoară în alt vas și se adaugă amidonul, se amestecă energic, pânăă ce se omogenizează și se obbține un sos catifelat.
Perele și merele se servesc, într-o farfurie adâncă, de supă, :D, împreună cu sosul călduț, presărate cu fistic măcinat și optional, cupă de înghețată de vanilie/banane! ;)