Desert pasca cu branza, stafide si unt

de susu in Dulciuri, 23 Mar 2018 | 2842 vizualizari

 

A iesit foarte buna cu toate ca mi s-a parut cam multa faina si gris insa tuturor le-a parut senzationala si mi-au cerut s-o fac numai asa. Totusi cred ca o sa raman la reteta mea clasica de pasca aromata. De incercat inca trei retete superbe de la Lena pasca fara aluat, pasca cu branza si aluat de cozonac si pasca cu ciocolata. Am facut pasca in trei straturi cu branza, cioco si bezea dar dupa alta reteta

 

INGREDIENTE

  • 800 gr branza grasa de vaci
  • 6 oua mari cu galbenus auriu
  • 200 gr smantana grasa fermentata
  • 150 gr stafide brune (gigantice) si aurii
  • 3 linguri coniac Alexandrion
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 lingurita coaja lamaie
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 gr unt gras
  • 100 gr faina
  • 100 gr gris
  • 250 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza, stafide si unt:

Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3 picaturi de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul, coaja de citrice si zaharul vanilat. Mixam in reprize, cu pauze pana se topeste zaharul. Punem branza scursa, amestecam, urmeaza si untul taiat cubulete si dupa ce l-am incorporat adaugam smantana. Incorporam faina treptat, folosim in continuare mixerul si adaugam si grisul. Stafidele se hidrateaza in rom si coniac, amestecam in ele din cand in cand. Le punem impreuna cu siropul lasat si omogenizam. Gustam si potrivim de arome. Pasca o facem intr-o tava detasabila de tort unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Dam vreo 50 min la 170 grade, cred ca ar fi mers doar 40 min ca a iesit cam inchegata. Facem testul cu scobitoarea si daca e gata inchidem focul si-o mai lasam cateva minute cu usa cuptorului intredeschisa. O scoatem si o taiem rece. Eu nu folosesc vanilie pentru a iesi in evidenta coniacul si romul. Stafidele astea gigantice sunt dementiale mai ales ca au si coniac. Cred ca ar mai merge vreo 50 gr stafide ba chiar o sa incerc si coaja de lamaie si portocala confiata. Daca vrei o pasca mai fina, puteti blendui branza. Se poate face si cu amestec din branza de oaie si vaci in parti egale. Data viitoare o sa folosesc 1 kg de branza, mai multe stafide si coaja confiata, revin cu rezultatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza, stafide si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit Duo