Desert pasca cu branza si vanilie

de Rocsi in Dulciuri, 11 Mai 2021 | 3937 vizualizari

 

"Retete pascale"
 Printre toate bucatele de pe masa de Paste, s-a strecurat si aceasta pasca delicioasa si aromata, fara zahar. Faptul ca am combinat branza cremoasa de vaci cu crema de vanilie bourbon, a fost o alegere perfecta! Aceasta minunatie ne va incanta papilele gustative in aceste zile! Nu va spun cum miroasea in bucatarie in timp ce se cocea! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 2 linguri pline smantana
    • 1 ou
    • 140 ml lapte
    • 30 gr unt topit
    • 4 gr drojdie uscata
    • 2 linguri indulcitor pulbere1:2 ( adica cu putere dubla de indulcire sau 4 linguri zahar)
    • 2 lingurite vanilie
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 700 gr branza de vaci
    • 3 oua
    • 4 linguri indulcitor pulbere1:2 (sau 8 linguri zahar)
    • 150 gr crema de vanilie bourbon
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita vanilie
    • 4-5 linguri stafide
    • 1 lingura potrivita amidon
    • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si vanilie:

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia. Incorporati laptele treptat si framantati pana obtineti un aluat omogen. La final turnati untul topit si framantati circa 5 minute, pana untul este bine incorporat. Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca 50-60 de minute, la loc cald.

Umplutura: Intr-un bol punem branza, ouale, crema de vanilie si indulcitorul. Mixam totul. Adaugam coaja rasa de lamaie, amidonul, vanilia si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. La final punem stafidele si amestecam cu o paleta. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul. Rupeti putin mai mult de jumatate din aluat. Intindeti o foaie potrivit de groasa. Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda de 23 cm, asezati foaia de aluat. Turnati umplutura si o nivelati. Taiati surplusul de aluat de pe margine. Din aluatul ramas, formati 4 suluri lungi si subtiri. Impletiti cate doua si faceti o coronita pe marginea la pasca. Bateti spuma un ou si cu un penson ungeti pasca. O introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

13.05.2021, 20:47

Multumesc mult, dragi bucatarasi!

Panacris 1

13.05.2021, 21:07

Delicioasăăă!

Rocsi 1

14.05.2021, 18:37

Multumesc, Cristina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat