Desert negresa cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 9 Apr 2018 | 2675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g pudra de ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 plic praf d ecopt
  • 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana
  • 50 g nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata:

Mixam untul moale (l-am tinut cateva ore la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos si zaharul s-a topit.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam laptele, smantana si omogenizam.

Intr-un bol amestecam cacaua, faina, pudra de ciocolata, coaja de lime si adaugam peste amestecul de lapte. Amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lime, 1/2 din albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Omogenizam dupa care adaugam restul de albusuri, nuca tocata grosier, amestecam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit 180 grade C, cu ventilatie, cca. 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca putin in tava dupa care scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata impreuna cu smantana, luam de pe foc, adaugam nuca macinata, turnam peste prajitura si nivelam, lasam 10 min sa se raceasca, dupa care o portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte