reteta de post
Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia.
Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam faina. Framantam aluatul care va fi unul elastic, adaugam la final ulei, incorporam.
Acoperim coca si o lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt.
Impartim coca in 24 parti egale.
Fiecare particica de aluat se modeleaza pe masa de lucru infainata, sub forma de sul, de cca. 30 cm pe care il vom uni la capete si, prin rasucire, vom obtine forma mucenicilor.
Asezam in tava mucenicii, lasand spatiu intre ei, mai lasam la dospit in jur de 15 minute, apoi dam tavile la cuptor, pentru 15-30 minute, pana se rumenesc frumos si devin aurii.
Scoatem tavile din cuptor, ungem mucenicii calduti cu miere, presaram nuca macinata.
Lasam la racit, apoi servim.
Pofta buna!