Desert mucenici moldovenesti

de miremirc in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 100 g margarina topita
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Uns deasupra :
  • 4 linguri miere topita
  • 150 g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maiaua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat. Framantam bine, apoi lasam la crescut 1 ora.

Aluatul il rasturnam pe masa de lucru, il facem sul si il taiem in mai multe bucati. Fiecare bucata o rulam, o taiem in 2 si formam cifra 8, ca in imaginile de mai jos sau facem modelul de la muceniii moldovenesti de anul trecut.

Asezam mucenicii in tava, ii mai lasam 20 de minute la crescut, apoi ii dam la cuptor pentru 25-30 de minute. Mie mi-au iesit 23 bucati de mucenici. Cine doreste poate face mucenicii mai mari si atunci ocupa fix o tava.

Dupa ce s-au copt, asa fierbinti ii ungem cu miere topita fierbinte si presaram deasupra nuca macinata amestecata cu scortisoara.

Absolut deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ispita dulce