Au iesit tare bune, dar putine! Data viitoare fac portie dubla!
Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia.
In restul de lapte caldut se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga oul, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna si laptele cate putin si se amesteca. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit cel putin jumatate de ora.
Intre timp se amesteca branza, smantana, zaharul, esenta si merisoarele. Se omogenizeaza bine totul.
Se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire apoi se taie in patratele. Se pune pe fiecare patratica cate o lingurita din compozitia de branza apoi se impatura ca un plic, lipindu-se intre ele la capetele opuse. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca cca 15 minute.
Se ung cu oul batut apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Se pot inlocui merisoarele cu stafide.