Un desert uşor,pentru când ţi-e lene să te complici,dar totuşi ai vrea „perfuzia de dulce”.Intotdeauna mi-a plăcut combinaţia de mentă cu ciocolată.Am găsit întrebuinţare şi pentru o cutie de bomboane de ciocolată umplute cu cireşe şi lichior,pe care altfel nu le consumam.
Piscoturi Savoiardi-eu am folosit vreo 25 de bucati Crema:
Glazura:
Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema.
Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a fost topita am pus siropul de menta.
In prima faza,ciocolata se va întari,dar adaugati sirop pâna la consistenta dorita,având grija sa nu fie prea subtire.
Untul si mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata putin racita.
Am lasat crema putin la frigider,apoi am înmuiat foarte putin piscoturile în sirop,am pus un strat de piscoturi,crema,afine,apoi câteva piscoturi,iar crema si un strat de piscoturi care va deveni baza când va fi rasturnat.
Am acoperit cu folia,am pus deasupra o farfurie si l-am lasat la frigider pâna s-a întarit crema.
L-am rasturnat pe platou.
Pentru glazura,am topit pe baie de aburi ciocolata si bomboanele si am adaugat lapte pâna am obtinut consistenta dorita.
Am pus glazura deasupra si am lasat la frigider sa se întareasca bine.