Desert la pahar

de Lau in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • Jeleu de capsune
  • 500 g capsune
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri tort jelle rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele, laptele, frisca lichida, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste ciocolata, amestecand continuu, avand grija sa nu fiarba.

Luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata. Amestecam si turnam compozitia in pahare pe care le-am asezat inclinate.

Dam la rece pana se intareste.

Pregatim jeleul de capsune, intre timp, intr-o cratita adaugam apa, zaharul, capsunele taiate in bucati, punem pe foc sa fiarba cateva clocote, amestecand si adunand din cand in cand, spuma care se formeaza.

La final, putem strecura compozitia sau pisam capsunele, adaugam plicurile de tort jelle, amestecam si o mai punem pe foc cca. 1min.

Scoatem paharele si turnam jeleuil in pahare, eu am oprit cateva capsune care le-am adaugat in jeleu.

Dam la rece pana ce se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone