Desert julfa

de RODIMUR in Dulciuri, 21 Dec 2017 | 13159 vizualizari

COMENTARII (40)

vasimur 1

21.12.2017, 10:42

mirela0911 1

21.12.2017, 11:19

Interesanta istoria julfei, eu nu am auzit de asa ceva pana acum. Felicitari pentru rabdare si pentru reteta atat de explicita. Eu, recunosc, nu m-as apuca de asa ceva dar, mi-ar placea sa gust.

RODIMUR 1

21.12.2017, 11:42

Mirela, știu că există mulți oameni care nu știu nimic despre julfă și care nici n-au gustat vreodată. De aceea am precizat că este tradițională în Moldova (și Creangă a scris despre ea!) și am dat atâtea detalii... Da, e foarte, foarte bună și are un gust special!

MotanLaOale 1

21.12.2017, 11:42

Rahela Velicu 1

21.12.2017, 12:11

Este pentru prima data cand aud de "Julfa
" si-mi pare delicioasa

RODIMUR 1

21.12.2017, 12:18

Mulțumesc, Motănel!

RODIMUR 1

21.12.2017, 12:20

Știu, Mimi, că este ceva necunoscut unora, deși toți au citit despre ea în "Amintiri din copilărie" a lui Ion Creangă. Este ceva special numai pentru Postul Crăciunului, foarte bun! Mulțumesc frumos!

Merisor 1

21.12.2017, 12:43

Chiare interesantă prăjitura asta!

xana 1

21.12.2017, 13:04

Vai, ce amintiri mi-ai trezit...draga mea bunica o facea si de 20 de ani nu o mai mananc pentru ca nu s-a pastrat reteta. Este delicioasa!

RODIMUR 1

21.12.2017, 13:21

Da, Merișor e foarte interesantă și specială! Foarte greu de făcut, după o rețetă foarte veche, dar și foarte bună! Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

RODIMUR 1

21.12.2017, 13:23

Xana, mă bucur că-ți amintești de bunica ta...! Și eu mi-o amintesc cu drag pe mamaia mea, de la care a rămas rețeta. Poți să o copiezi și într-o zi, când vei avea timp, curaj și răbdare, să faci, măcar o jumătate de porție. Ar fi mai ușor și mai rapid așa...

xana 1

21.12.2017, 13:40

E deja la favorite, neaparat o s-o fac. Multumesc!

RODIMUR 1

21.12.2017, 14:04

Și eu îți mulțumesc, Xana! Să știi că merită efortul, măcar o dată-n an...

Panacris 1

21.12.2017, 14:43

Interesanta reteta. Multumim pentru descrierea amanuntita. Dupa ce am citit reteta mi-am adus aminte ca seamana cu Scutecele Domnului, doar ca acelea sunt cu nuca.

Lau 1

21.12.2017, 15:05

intresanta reteta

Geanina87 1

21.12.2017, 15:26

RODIMUR 1

21.12.2017, 15:36

Așa e, Lau, este interesantă și veche. Mă gândeam că știi despre ce este vorba, pentru că ești din Moldova...Mulțumesc frumos!

RODIMUR 1

21.12.2017, 15:36

Mulțumesc frumos, Geanina!

Ksenya 1

21.12.2017, 17:13

Am avut ocazia sa manac si eu julfa,ii mai zice daca nu gresesc si "scutecele Domnului" . Buna tare ,prajitura aceasta. Felicitari pentru rabdare si perseverenta.

RODIMUR 1

21.12.2017, 18:06

Da, e foarte bună, dar denumirea corectă este "Pelincile Maicii Domnului" (am detaliat în introducere...) Mulțumesc frumos, Ksenya pentru aprecieri!

Adi 1

21.12.2017, 18:53

Bun!

RODIMUR 1

21.12.2017, 19:19

Mulțumesc frumos, Adi!

Rocsi 1

21.12.2017, 19:31

Desi sunt moldoveanca, nu am facut niciodata si nici macar nu am vazut in realitate julfa, doar am auzit de ea!

RODIMUR 1

21.12.2017, 20:45

Nu-i bai, Rocsi. Ești și tinerică (nu numai moldoveancă) așa că mai ai timp suficient pentru asta...

Constelatialeu 1

21.12.2017, 22:13

Aici nu-i d emine, cand aud de canepa ma gandesc la sfoara aia din canepa....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rame cu untura