Trebuie să recunosc faptul că fac foarte rar gogoși. Și asta pentru că le consider un "guilty pleasure", o mică bombă calorică după care te lingi pe degete, la propriu.
Întâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat.
Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o compoziție cremoasă, apoi am adăugat chefirul, untul și am mai mixat 2 minute. Am început să îngroș compoziția cu amestecul uscat, până am încorporat tot. Am obținut un aluat gros, pe care l-am frământat puțin apoi cu mâna. Este extrem de lipicios, așa că am mai folosit câteva linguri de făină pentru suprafața de lucru.
L-am întins apoi într-o foaie subțire de 3 mm și am tăiat ceruri, în mijlocul cărora am pus Nutella de la frigider, fiind mai ușor de manevrat. Am închis gogoșile și le-am prăjit în baie de ulei, pe foc mediu, pentru 3 minute.