Desert gogosi

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Iun 2017 | 2181 vizualizari

 

Gogosi pufoase cu dulceata de visine, de zmeura sau spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar apa calduta
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 gr)
  • ulei pentru framantat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

 

Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun de intins. Apoi, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

 Se faina pe masa de lucru (ori se unge cu ulei, dupa cum preferati) si se imparte aluatul in doua bucati pentru a lucra mai usor. Se intinde prima coca ,intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut din primul aluat, gogosele rotunde, iar pe al doilea l-am taiat in patratele.

 Se prajesc gogosile in uleiul incins, pana devin rumene. 

Se servesc cu dulceata preferata, alaturi de o cana cu lapte.

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gogosi-6.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone