Desert fursecuri sah

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Oct 2019 | 2286 vizualizari

 

De mult aveam în plan să pregătesc aceste fursecuri șah și iată că le-a venit timpul. Am folosit  pudră de roșcove coapte Karob. Le-am glazurat cu ciocolată albă și neagră, au ieșit delicioase! 

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 140 ml ulei,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • 1 linguriță esență de vanilie Dr. Oetker,
  • Pt partea neagră:
  • 170 g făină albă,
  • 28 g pudră de roșcove coapte Karob,
  • Pt partea albă:
  • 280 g făină albă,
  • În plus: făină pentru frământat și întins foi,
  • 1 ou pentru uns,
  • Decor:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 g ciocolată neagră (sau cu lapte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri sah:

 

Într-un bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând. Se împarte compoziția în două castroane: într-unul se adaugă 170 g făină și 28 g pudră de roșcove, iar în celălalt-280 g făină și se amestecă bine (am avut mai multă compoziție albă decât neagră).

Se transferă compoziția albă pe masa de lucru presărată cu făină, se frământă aluatul doar ușor, cât să capete formă și consistență și se dă la frigider. Se procedează la fel cu aluatul cu pudră de roșcove, apoi se înfoliază și se dă și el la frigider 10 minute.

Aluatul alb este ceva mai mare. Din el se taie o treime și se păstrează deoparte (veți vedea imediat de ce).

Aluatul alb (celelalte doua treimi) și cel negru se întind foaie, de aceeași mărime și grosime, apoi se așzază unul peste baltul și se taie fâșii (trebuie să obțineți multiplu de 3), iar fâșiile obținute se așază în rânduri alb- negru-alb, apoi negru-alb-negru și tot așa până vă iese un model de șah.

Acum se întinde foaie și aluatul alb păstrat mai devreme și se așaza fâșiile pe mijlocul ei.

Se iau fâșiile albe și se intercalează cu cele negre, așezându-le pe mijlocul foii albe pe care am păstrat-o mai devreme, apoi se învelesc cu aceasta. Eu am obținut mai multe fâșii, însă pentru un model frumos, am folosit 18. Nu uitați să o dați cu gălbenuș de ou înainte de a împături. Eu nu am uns și fâșiile și nu s-au desfăcut la copt, însă dacă doriți, le puteți unge.

Se acoperă cu folie alimentară și se dau la congelator 10 minute (sau 30 minute la frigider), pentru a se întări puțin (suficient cât să le putem tăia felii).

Se taie aluatul felii, care se ung cu ou, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu, aprox 20 de minute sau cât să prindă o culoare aurie. Nu le lăsați prea mult, să nu se usuce. Se obțin 2 tăvi cu fursecuri.

Dacă vă rămâne aluat, puteți face diverși biscuiței.

 

Timp de pregătire: 40 min

Timp de coacere: 15 min *2 tăvi

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/fursecuri-sah.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure