Desert fursecuri cu model traditional

de oanapl in Dulciuri, 1 Dec 2017 | 3823 vizualizari

 

reteta romaneasca
La mulți ani dragi români! De ziua națională a României am pregătit aceste fursecuri cu model tradițional, deoarece ador IA românească și ștergarele cu motive populare. Această rețetă nu e neapărat una românească cu tradiție, dar deoarece reprezintă motivele populare am considerat că se încadrează foarte bine în tema concursului lansat de dvs.
Deși pare ușor de pregătit, este o rețetă foarte migăloasă, care cere mult timp și răbdare. Se vede cu ochiul liber că eu nu am avut așa multă răbdare deoarece nu am tăiat fășiile de aluat perfect egale. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Simonei Callas.

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt moale
  • 250 g zahăr măcinat
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 600 g făină
  • 30 g cacao neagră
  • colorant alimentar roșu
  • 1 albuș de ou (crud)
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu model traditional:

Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul. Iei aproape 1/2 din aluatul obținut și îl împarți în două: o parte o amesteci cu cacao, iar cealaltă parte o amesteci cu colorant alimentar roșu. Vei obține 3 aluaturi, alb, roșu, maro, pe care le înfășori în folie alimentară și le lași la frigider pentru 1-2 ore.

Iei pe rând fiecare din cele 3 aluaturi și le întinzi în strat de circa 6 mm. Pentru a obține un strat uniform poți folosi 2 cărți de grosime identică (învelite în folie alimentară) și întinzi aluatul între ele. Pui folie alimentară dedesubtul și deasupra aluatului, pentru a se întinde mai ușor. Pui foaia de aluat la congelator pentru 10 minute și apoi o tai în fâșii de circa 15 cm lungime și lățime de 6 mm. Pui fâșiile la congelator înainte de asamblare.

Așezi fâșiile de aluat lipite una de alta, conform modelului ales. Albușul de ou îl folosești ca adeziv și ungi laturile fâșiilor de aluat, înainte de a le lipi. Le asamblezi pe o hârtie de copt (așezată pe un tocător). După asamblare le întroduci în congelator pentru 10 minute, apoi le tai în felii cu grosime de 5-6 mm și așezi fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava in cuptorul preîncălzit la 175 de grade C, pentru 15 minute. Mie mi-au ieșit 18 fursecuri.

 După ce s-au răcit, le depozitezi într-o cutie metalică cu capac.

TIPS-URI

1

Pui fâșiile la congelator înainte de asamblare, dar și înainte de a le taia (după ce au fost asamblate).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu model traditional" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise facuta la cuptor