Desert fursecuri cu ciocolata, migdale si seminte de dovleac

de Ancutsa in Dulciuri, 28 Oct 2018 | 3009 vizualizari

 

Iniţial am vrut să pregătesc un chec, apoi am hotărât din mers să-l transform în aluat de fursecuri şi, cu toate că am avut mai multe ouă faţă de un aluat de fursec, a ieşit foarte bun şi exact cu gustul acela pufos, totuşi crocant. I-am ştampilat cu multă dragoste, i-am glazurat cu ciocolată şi i-am răsfăţat cu multe seminţe de dovleac şi fulgi de migdale rumenite la cuptor. Ne-au plăcut mult.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă mici,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • aprox 400 g făină,
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • pentru decor:
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Puţin lapte,
  • fulgi de migdale, după gust,
  • seminţe de dovleac decojite, după gust
  • mieji de nucă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu ciocolata, migdale si seminte de dovleac:

 

Mod de preparare:

Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făină cât cuprinde, amestecând de acum cu o spatulă. Se adaugă făină până se obţine un aluat ferm şi consistent, se frământă doar uşor. Se întinde aluatul cu un sucitor pe masa presărată cu făină. Eu am cântărit făina la final, aşadar cantitatea dată la ingrediente mai sus este cu tot cu făina folosită la întins aluatul.

 Se decupează din foaia de aluat cercuri cu o formă de patiserie, se ştampilează, dacă aveţi ştampile haioase. Dacă nu, folosiţi orice ustensile sau şabloane aveţi la îndemână. Este distractiv de făcut cu cei mici.

 Se aşază fursecurile intr-o tava pregatita cu foaie de copt si se coc la foc mediu aprox 12 minute. Sunt gata foarte repede, aveti grija de ei, sa nu se usuce. Trebuie să rămână albe. Se lasă la răcit.

 Între timp, se dau la cuptor, la foc foarte mic, câteva minute, fulgii de migdale şi seminţele de dovleac, într-o tavă cu hârtie de copt.

 Într-un ibric se pun câteva linguri de lapte, care se încălzeşte pe foc mic. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata amăruie şi cea cu lapte, rupte în bucăţi mici, se amestecă până se omogenizează. Se mai pune pe foc din când în când, la nevoie, dar ţinând ibricul mai departe de flacără, pentru a nu arde ciocolata. Se lasă un pic la răcit, să devină mai groasă şi să se închege uşor, apoi se glazurează fursecurile.

Se presară fulgi de migdale şi seminţe de dovleac. Pe câteva eu le-am lăsat simple, doar cu mieji de nucă.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: aprox 12 min fiecare tavă

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/fursecuri-cu-ciocolata-migdale-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata, migdale si seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone