Totdeauna mi-au placut fagurii si imi era ciuda ca eu nu am forma speciala sa-i prepar.
De Craciun am decis sa-i fac si am folosit forma de waffle de la LIDL.
Deliciosi si extrem de pufosi!
Aluatul:
Crema :
Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.
La final incorporam esenta de rom si praful de sare.
Daca aluatul este prea lichid, adaugam faina cat sa obtinem un aluat pufos , dens dar care curge singur din lingura.
Pentru ca eu nu am forma speciala de faguri, le-am copt in forma de Waffle punand cu lingura o cantitate foarte mica in mijlocul sabloanelor de inimioare, astfel incat la copt sa obtinem forme rotunde. De asemenea, pentru a iesi pufoase si nu foarte plate, nu am inchis forma la maxim ci am tinut capacul la limita de sus a aluatului, cat sa se coaca usor.
Crema :
Mixam crema de ciocolata cu gust de alune impreuna cu 200 g mascarpone si o fiola de esenta de rom.
Cu aceasta crema lipim fagurii doi cate doi, alegand bucatile cat de cat asemenatoare ca forma.
Pudram usor cu zahar cu aroma de vanilie .
Pana la servire pastram prajiturile in recipiente inchise, pentru a se mentine pufoase.
1
Fagurii vor fi foarte pufosi dupa 1-2 ore de la umplere.