Desert entremet cu mousse de caramel

de -Licurici- in Prajituri, 17 Mar 2018 | 3942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat dacquoise:
    • 4 albusuri;
    • un praf de sare;
    • zeama de lamaie;
    • 6 linguri zahar;
    • 2 linguri cu varf de faina;
    • 100 g migdale.
  • Pentru mousse de caramel:
    • sos caramel: 50g unt, 150 g zahar brun, 130 ml frisca lichida.
    • 200 g mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker;
    • 100 g frisca lichida;
    • 5 g gelatina fin maruntita Dr.Oetker.
  • Glazura:
    • 175 ml apa;
    • 200 g zahar;
    • 200 g lapte condensat;
    • 100 g ciocolata alba;
    • 4 foi gelatina Blatt Gelatine Dr.Oetker.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert entremet cu mousse de caramel:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. 

Se macina 85-90g de migdale, iar restul se taie cu un cutit, sa ramana bucati mai mari.

Faina si migdalele macinate se incorporeaza incet in spuma de albusuri.

Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava cu hartie de copt, iar pe deasupra se presara migdalele taiate.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 13-15min. 

Blatul se taie dupa forma unde este pus. 

Pentru mousse-ul de caramel, se incepe cu sosul.

Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga zaharul brun si se amesteca. Se lasa pe foc cateva minute (amestecandu-se din cand in cand), pana apar bule, apoi se adauga frisca lichida si se lasa pe foc 1-2 minute, amestecandu-se continuu. 

Sosul se lasa la racit in alt vas.

Gelatina se hidrateaza, apoi se adauga in frisca batuta.

Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga sosul de caramel, cate putin, apoi se incorporeaza frisca.

Crema obtinuta se baga 30min la frigider.

Pentru glazura, gelatina se hidrateaza cateva minute. Apa se amesteca pe foc cu zaharul, pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se adauga frisca lichida si ciocolata. Cand se topeste ciocolata, se pune gelatina, apoi colorantul. Se lasa la racit.

Montare: intr-o forma de silicon se pune mai mult de jumatate din mousse, apoi blat, restul de mousse si blat. Se tine in frigider cateva ore, apoi se rastoarna, iar pe deasupra se toarna glazura. Se tine in frigiter, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert entremet cu mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe pentru cafea