O alta reteta din “Bucataria lui Manal”( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii.
http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536
Singurul “minus” ar fi timpul lung de preparare, deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare.
Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos.
Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt.
Se da la frigider pana se intareste bine.
Se prepara urmatoarele jeleuri la fel dar se adauga in plus la fiecare si ¼ de cana de lapte rece.
Se adauga straturi concentrice de jeleu, alternand aromele( si implicit culorile) de jeleu; se asteapta de fiecare data sa se intareasca bine stratul de jeleu inainte de a turna stratul urmator.
Inainte de servire se scoate forma Bundt din frigider si se apasa usor cu degetul marginile si mijlocul jeleului.
Intr-un bol mare se pune apa fierbinte si se introduce pentru cateva secunde vasul Bundt , pentru a usura dezlipirea jeleului de pe pereti.
Se rastoarna pe platoul de servire.
Pofta buna!
1
Se foloseste jeleul care dupa dizolvare se pune imediat la frigider, deoarece exista si jeleu care se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune la frigider.
2
Instructiunile de preparare a jeleului specifica dizolvarea in 2 cani de apa fierbinte; la aceasta reteta se folosesc doar o cana si ¼ de apa , pentru a ramane mai consistent.
3
Se pot pune si mai multe straturi de jeleu; aceste cantitati sunt pentru o forma Bundt cu diametrul de 26cm.