Un desert special intr-o zi speciala, 1 Martie!
Am incercat sa pregatesc ceva in armonie cu semnificatia zilei, m-am bazat pe simbolul alb-rosu al martisorului. De asemenea, am vrut sa fie un desert usor, cu aroma de primavara.
Am pregatit intai frisca si am lasat-o la rece.
Apoi am facut siropul din 100 ml apa, 1/2 esenta de vanilie si 4 linguri de zahar. Le-am pus pe foc 5 minute si am amestecat pana cand s-a topit complet zaharul, apoi am lasat la racit.
Fructele de padure le-am scos din congelator cam cu 2 ore inainte de a prepara desertul. Le-am pus intr-un castron si am adaugat peste ele 1/2 esenta de vanilie, 1 zahar vanilat si 4 linguri de zahar.
Am ales sa servesc acest desert direct in pahare pentru ca am vrut sa ofer martisoare dulci la fiecare si mi s-a parut o idee super.
Am pus in pahar 1 piscot rupt in doua, l-am insiropat, apoi am adaugat frisca, fructe si sos de la fructe (datorita zaharului fructele lasa un sirop delicios atunci cand se decongeleaza). Am repetat operatiunea cu inca un piscot insiropat, frisca si fructe.
La final am decorat cu frisca si am ales cateva fructe delicioase pentru a orna.
Nu ramane decat sa legati un snur de martisor la pahar si il oferiti cu drag celor apropiati. Este un cadou foarte apreciat.
La multi ani de Martisor!