Desert cozonac de post cu frisca vegetala

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mai 2018 | 3476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de cozonaci de la Lidl
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 250 gr. frisca vegetala Hulala
  • 300 ml apa calduta
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 2 linguri zahar tos
  • coaja de lamaie
  • 50 ml ulei
  • 300 gr. rahat
  • 200 gr. nuca+2 linguri zahar+ 1 lingura pudra de cacao+1 esenta de rom+2-3 linguri margarina topita+ 50 gr. picaturi ciocolata fara lapte
  • pentru uns, putina margarina topita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac de post cu frisca vegetala:

Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator.

Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia.

Punem frisca vegetala lichida peste drojdie, adaugam 300 ml apa calduta si coaja de lamaie.

Incorporam apoi faina proaspat cernuta si framantam un aluat elastic, la final adaugand si 50 ml ulei. 

Framantam pana se incorporeaza uleiul in aluat, acoperim cu un servet curat de bucatarie si lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti. pana isi dubleaza volumul.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul, pudra de cacao, margarina topita si esenta de rom.

Rahatul se taie cubulete.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Aluatul dospit se imparte in doua parti egale.

Intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru infainata, in foaie de un deget grosime.

Ungem 2 tavi de cozonac cu ulei, apoi le tapetam cu hartie de copt.

Peste una dintre foi asezam din loc in loc bucatele de rahat, rulam foaia si asezam aluatul in tava.

Peste cealalta foaie intinsa punem din loc in loc amestecul de nuca si cacao, aruncam si niste picaturi/pepite de ciocolata fara lapte, rulam strans aluatul si il asezam in cealalta tava.

Lasam tavile la dospit inca 15 inute apoi le dam la cuptor pentru 40 - 45 minute.

Dupa 30 minute scoatem tavile si ungem cozonacii fierbinti cu putina margarina topita pentru a le da luciu, apoi continuam sa-i coacem alte 10-15 minute.

Scoatem cozonacii rumeni din cuptor, apoi din tavi, ii lasam sa se raceasca pe un gratar iar dupa ce s-au racit complet feliem cozonacii si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac de post cu frisca vegetala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel