Delicii pentru Paste
Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar basicute deasupra.
Adaugam galbenusurile batute bine, impreuna cu ouale si zaharul, esenta, coaja de portocale, sarea si untul topit, amestecam adaugand treptat, laptele caldut, framantam un aluat omogen pe care, la final, framantam 10 min cu uleiul.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit, pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 4 bucati egale.
Intidem fiecare bucata de aluat, o ungem cu nutella si deasupra adaugam fructele (pe care le-am imuiat in apa cu putina esenta de rom), rulam aluatul. Impletim cate 2 suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam sa mai creasca cca. 15 min, dupa care ungem cozonacii cu oul batut cu putina sare si laptele.
Dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos.